Miért nem akarsz pénzt termelni pont akkor, amikor a legjobb alkalmad van rá?

Kategória: Publikálásra vár | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS
  1. Ha nem tudod, hogy megszabadulj-e a megtakarításaidtól vagy inkább megtartsd,
  2. Ha szeretnél megtakarítani vagy befektetni, de nem tudod eldönteni, hogy egy válságban mi a jó döntés, 
  3. Ha kapaszkodót szeretnél, hogy a válság után mit csinálj,

akkor ez a cikk most pontosan neked szól!

Miért nem akarsz pénzt termelni pont akkor, amikor a legjobb alkalmad van rá?

Nem tudsz az információk tömegével lépést tartani és nem jutsz egyről a kettőre a döntésben?

Amikor néhány év múlva visszatekintesz erre az időszakra, rájössz, hogy teljesen felesleges volt aggódnod, és csak azért fogod kellemetlenül érezni magad, mert nem bíztál jobban az ösztöneidben és helyeztél el nagyobb összegeket megtakarításokban vagy befektetésekben.

Te is tudod, hogy a jelenlegi helyzet, amelyet a Corona-vírusnak köszönhetünk, nem fog egyik napról a másikra elmúlni. Embereket fognak elbocsátani, megtorpan a gazdaság, stagnál az általános életszínvonal, megnövekszik a termékek és szolgáltatások ára. Ezt évekig fogjuk nyögni, és lesznek olyan emberek, akik nem olyan szerencsések, mint Te vagy én. 

A legtöbb ember ilyenkor a homokba dugja a fejét, engedelmeskedik a csordaszellemnek és emiatt komoly anyagi veszteségeket lesz kénytelen elszenvedni.  Visszavásárolják a megtakarításaikat, szembe menve mindenféle logikával! (Nemsokára azt is kifejtem, miért gondolom így, olvass tovább!) Ezzel legalább három módon is megkárosítják magukat.

A visszavásárolt megtakarításaik pont azokban az években nem fognak dolgozni, amikor a legnagyobb hozamokat lehetne vele megtermelni és pár évnyi időtávon annyit kaszálna vele, mint békés időszakokban egy évtized alatt.

Tehát összességében nagyon komoly összegektől eshet el az, aki felmondja vagy félelemből nem használja ki ezt az időszakot (nyilvánvalóan, aki nem engedheti meg magának vagy elbocsátották, neki kisebb gondja is nagyobb...).

Ezért nekem az a meggyőződésem, hogy akinél rezeg a léc, de nem mondtak még fel neki, annak ne az legyen az első dolga, hogy megszűnteti a megtakarításait vagy befektetéseit!

A válság elmúltával ugye sokan megint bizakodó és optimista hangulatba kerülve újabb megtakarítást indítanak. A megtakarítással önmagában nincsen semmi gond!

Ami viszont már probléma, hogy ilyenkor újra kifizetik a költségeit ezeknek a megtakarításoknak, ami nagyrészt ugye az értékesítők vagy tanácsadók jutalékát, a kötvényesítést és egyéb költségeket fedezik. (Félre ne érts, nem magunk ellen akarok beszélni, csak tisztázom a tényeket!)

Nagyon sokszor a megtakarításokkal együtt vagy azzal párhuzamosan, egy kockázati-életbiztosítási szerződés keretében gondoskodnak a munkavégzésből, háztartási balesetből, sportból és hobbiból eredő kockázatokról.

Számomra az a gondolat, hogy pont akkor mondjam fel az ember-Cascómat, amikor nagyobb szükség van rá, mint valaha, nagyon merész húzás!

Tehát pont abban az időszakban ne legyen védelmem, amikor elkaphatom a vírust és kórházba kerülök?

Pont akkor ne legyen védelmem, amikor szükségem lenne a kórházi napi térítésre vagy egy rosszabb forgatókönyv esetén a családomnak, mert én már alulról szagolom az ibolyát?

Fontos kérdések ezek, és nem lehet csak úgy úgy félresöpörni őket, pont most nem!

Az a legnagyobb probléma ezekkel a pánikszerű döntésekkel, hogy nem adnak választ azokra a kérdésekre, amik fel fognak merülni, mikor túl vagyunk ezen a helyzeten!  Lehet, hogy gyorsan és átmenetileg valamit segítenek, de attól még

-  szükséged van a saját házra/lakásra, 

- a gyermeked attól még szeretne egy jó szakmát vagy diplomát szerezni,

- szükséged lesz pénzre, hogy segítsd a csemetédet az otthonteremtésben,

- muszáj gondoskodnod a nyugdíjadról, mert állami biztos nem lesz,

- muszáj megvédeni a vagyontárgyaidat és felkészülni arra az esetre is, ha esetleg veled történik valami.

Tehát hova vezet mindez?

Ha nincs terved, csak sodródsz az árral és pánikszerű döntéseket hozol!

Ha nincs terved és ismereted, a döntéseid következetlenek, az eredmények pedig véletlenszerűek lesznek! Vagy szerencsés leszel, vagy nem…

Ha nincs „repülési terved”, - ahogy Brian Tracy fogalmazna - , akkor az évek előrehaladtával csak nagy nehezen vagy sehogy nem jutsz előre a vagyonteremtéssel és vagyongyarapítással.

Sokkal kevesebb vagyonnal fogsz rendelkezni, mint amennyid lehetett volna, ha kitartó és következetes vagy.

10-12 évente számíthatsz egy kisebb-nagyobb válságra! Ha te mindig visszavásárolod a megtakarításaidat egy-egy válság hatására, - pont akkor, amikor már a kezdeti költségeid és az első 10 év hozamai végre kiegyenlítik egymást – akkor hosszú távon veszteséges vagy nullszaldós lesz minden megtakarításod és befektetésed!

Hát ez kell neked?

Végül már azt is meg fogod bánni, hogy egyáltalán bármilyen megtakarításra rászántad magad az életed során, hiszen, ugye mindig rosszul jöttél ki a dologból, és ennyi erővel évente egyszer azokból az összegekből elmentetek volna nyaralni a családdal... Carpe diem! ;)

Kiábrándult és feszült leszel, mert gyakorlatilag nem volt semmi hasznod a megtakarításaiddal (nullszaldós lett a sztori, vagy rosszabb…). A következetes megtakarítás hiánya mellett egyszerre sürgetőbbé válnak komoly kiadások és beruházások, és azt veszed észre, hogy választanod kell az időskori méltóság, pihenés élménye és a gyermekeid megsegítése között.

Lenne szíved cserben hagyni a gyermekedet?

Szerintem sem!

Pedig azt fogod tenni vele, ha nem vagy következetes!

Méghozzá azért, mert nem takarítottál meg a nyugdíjadra és a gyermeked vállát fogja nyomni a rólad való anyagi gondoskodás?

Tehát mit kell tenned ahhoz, hogy 10 év múlva dagadjon a melled a büszkeségtől, mert te jól sáfárkodtál a pénzeddel?

Ehhez elmondok neked egy történetet egy világhírű magyar emberről, Kosztolányi Endréről.

A saját korában igazi pénzügyi zseninek számított és mesés vagyonra tett szert. A története igazi legenda!

1930 után Németország állami, pontosabban német birodalmi kötvényeket (Young-kötvény) bocsátott ki amerikai dollárban, brit fontban, francia és svájci valutákban.

A második nagy világégés után, a porig alázott és porig rombolt Németországról senki sem hitte, hogy belátható időn belül talpra áll és képes lesz ezeket az adósságokat visszafizetni, pedig így történt.

Kosztolányi Endre nem engedte, hogy a tömegek véleménye eltántorítsa a szándékától, így töredék áron vásárolta fel azokat a Young-kötvényeket 1946-tól kezdve, amiktől mindenki igyekezett megszabadulni. (Ugye-ugye, a következetes és kitartó megtakarítók és befektetők mintapéldánya! :D)  

Ezek a kötvényvásárlások aztán ezerszeresen térültek meg neki (nem vicc, tényleg ilyen nagyságrendekben adott túl a kötvényeken!). Amikor megkérdezték tőle egy interjúban, hogy milyen beteg, perverz gondolat vette rá arra, hogy mégis vásároljon ezekből a kötvényekből, a következőt válaszolta:

 

„Meg voltam győződve arról, hogy Németország újra talpra áll”.

 

Hogy miért fontos ez a történet?

Mert ahogy a 2008-as nagy válság után is talpra álltunk mi, magyar emberek, úgy most is talpra fogunk állni. Legyen hited és tarts ki, mert megtérül!

 

És hogy mi az én hitem bizonyítéka?

Nekem is van megtakarításom. Amikor az elmúlt hetekben a szakmai támogatók felhívták a figyelmünket arra, hogy milyen árfolyamkockázatokra számíthatunk, bevallom őszintén, én is megijedtem és gyorsan átnéztem a saját szerződésünket is.

Azóta fokozott figyelemmel követem az eseményeket és az a meggyőződésem, hogy akinek van, az tartson ki, akinek nincs, az takarítson meg vagy fektesse be a pénzét. Ennyire egyszerű!

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : Megtakarítás, Nyugdíj, Nyugdíjmegtakarítások, Megtakarítás gyerekeknek, Korona-vírus válság, Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás, Megtakarításos életbiztosítás, Kockázati életbiztosítás, Válság

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Ujlaki Gábor

Ujlaki Gábor vagyok. 2018 óta segítem a magán- és céges ügyfeleimet a kockázataik elleni védelem felépítésében és a vagyonuk gyarapításában pénzügyi és biztosítási termékek segítségével. Az elmúlt két év alatt sok siker és még több kudarc áll a hátam mögött, ami nem hogy megállítana, inkább a fejlődésre sarkall! A megoldás-orientált munkavégzésben hiszek, de ez önmagában nem elegendő! A legfontosabb, hogy egy lépéssel előtted járva, kedves Érdeklődő, már akkor rendelkezésedre bocsátsam a gondolkodáshoz és döntéshez szükséges információkat, amikor még nem is tudsz a szándékodról. Ezért hoztam létre Neked ezt az üzleti blogot, ami azoknak a stratégiáknak és ismereteknek a gyűjteménye, melyek segítenek neked eligazodni a pénzügyi és biztosítási termékek sűrűjében, segítségükkel megvéded vagyontárgyaidat és gondoskodsz magad és a családod anyagi jólétéről. Olyan tartalmakkal fogsz itt találkozni, melyek nemcsak hasznosak, de szórakoztatóak is... (Remélem nem csak én fogok mosolyogni a saját írásaimon, hanem te is....! :D) Ha eddig nem aludtál el olvasás közben, itt a lehetőség, fedezd fel a blogomat!

Kapcsolódó cikkeink:

 Hírlevél

 

Címkék

Friss Hírek

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.