Mibe érdemes befektetni?

Kategória: Biztosítás | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Ebben a cikkben "profi" befektetőktől tudhatod meg, hogy mibe érdemes befektetni a megtakarításaidat. Vigyázat, ütős tanácsok következnek! 

Sokan tudják rólam, hogy nagyon szeretek informálódni, olvasgatni és egy-egy témában nagyon gyakran elmélyülni. Mivel nemrég indítottam a blogot (még hatalmas a lelkesedés és a lendület! :D), folyamatosan azon dolgozok, hogy olyan témaötleteket találjak számodra, ami biztosan számot tart az érdeklődésedre.

Pontosan így bukkantam a gyakorikerdesek.hu-n erre a gyöngyszemre. Na nem a kérdés miatt, hanem a rá adott válaszok miatt.
Szóval a kérdés az, hogy: Mibe érdemes befektetni 10.000 Eurót?

 

 

 

 

 

Mibe érdemes befektetni?

 

 

 

 

1. Tipp: Hogyan égesd el a megtakarításodat egy óra alatt?

 

 

 

 

 

Mibe érdemes befektetni?

 

Az első válasz zseniális! Imádom a trollokat (de csak akkor, amikor másokkal trollkodnak!), és hát ugye az ilyen színvonalas hozzászólások nagyon jellemzőek néhány honfitársunkra.

De ne írjuk le őket!

A mentorom, Laci szokta mondogatni, hogy mindenki jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának. A kedves hozzászóló egy valódi alternatívát kínált fel, de Te, ott a képernyő előtt, tanult olvasóm, beláthatod, hogy a szerencsejátékokat nem véletlenül a SZERENCSE és a JÁTÉK szavakból állították össze, és nem biztonságos befektetések kategóriába sorolandó ez a tevékenység.

 

2. Tipp: Vajon mennyi pénzt veszítenek a magyar családok a rossz mentalitás miatt?

 

 

 

 

 

Mibe érdemes befektetni?

 

Ez a tipikus lehúzó tipp. Nem mond alternatívát, csak fikáz mindent. Biztosan Neked is van egy ilyen kedves szomszédod, anyósod-apósod, ismerősöd, aki mindig igyekszik a legelső lenni abban, hogy egy ötletet, egy eredményt vagy bármi mást, amit a hangulata megkíván földbe döngöljön. Ne hagyd nekik!


Na de attól, hogy nem mondott a második hozzászólónk alternatívát, attól még nagyon is hasznos volt! Hiszen elmondja, hogy mik azok, amik szerinte rosszul teljesítenek, mint befektetések és megtakarítások.


Ha az első mondatot kielemezzük, akkor egy abszolút igazságot közöl velünk a jól informált delikvens:

 

 „Semmi biztos befektetés nincs.”

Aki egy kicsit is tájékozott a témában, az ismerheti az alábbi fogalmat: Befektetési háromszög. A befektetési háromszög három fő paramétert ad meg, ami az egyes befektetések, megtakarítások tulajdonságait befolyásolja. Nevezetesen: likviditás (hozzáférhetőség), hozam és biztonság.

 

 

 

 

 

Mibe érdemes befektetni?

 

 A klasszikus vicc szerinti felirat az informatikus üzletében:

 

"Szolgáltatásunk gyors, megbízható és olcsó. Ön ezek közül kettőt válaszhat… Ami gyors és olcsó, valószínűleg nem megbízható. Ami gyors és megbízható, az nem lesz olcsó. Ami megbízható és olcsó, az nem lesz gyors…” 


Tehát a megtakarításokat és befektetéseket is hasonlóan kell kiválasztanunk, ahogy az informatikus szolgáltatását.

És tegyük hozzá, hogy a kockázat az nagyon is relatív. Én azt gondolom, hogyha te nem vállalsz semmilyen kockázatot a jelenlegi gazdasági környezetben, és ezért lekötött bankbetétben vagy a párnába varrva tartod a pénzed, az nagy felelőtlenség. Az éves infláció mértéke sokkal nagyobb, mint a kamat, amit a bank a pénzed után neked fizet. Engedd meg, hogy hozzátegyem, ebből még különböző jogcímen további költségeket is von le tőled a bank… no comment!
 

 

 

 

 

Mibe érdemes befektetni?
 
A solutionone.hu ábráját kölcsön véve jól látható, hogy egyetlen olyan pénzügyi és nem pénzügyi befektetés sincs, aminek ne lenne valamekkora kockázata. Tehát a diplomatikus válaszom az lenne számodra, hogy: Attól függ!
Na de haladjunk, mert van itt még pár éles meglátás!

 

3. Tipp: Vállalkozz! Vagy mégse?

 

 

 

 

 

Mibe érdemes befektetni?

 

Aki vállalkozik, az talán sejti, hogy ez lehet nagyon hülye kérdés és lehet egy nagyon éles elmére valló felvetés is. Ugyanis itt is attól függ a felvetés helyessége, hogy milyen egyéb tényezőket veszünk figyelembe.
Az én megítélésem az, hogyha csak úgy elkezd valaki vállalkozni az nagy felelőtlenség, és a tudatosságnak egy nagyon alacsony szintjén áll. (Ezen cikk szerzője maga is rendkívül hiteles példa ebben a tekintetben, hiszen mindenféle tervezés nélkül kezdtem akkoriban bele a pénzügyi-biztosítási tevékenységbe… Mai fejjel ezt már biztosan nem merném megtenni, de hát ahogy az előző cikkemben is rávilágítottam, a kudarcaink és az azokra adott válaszaink azok, amelyek előre visznek minket.)

Amennyiben valakinek van egy jól felépített üzleti terve, akkor hajrá! Rengeteg olyan vállalkozási tevékenység van, ami nem igényel sokmilliós befektetést, csak egy laptopot. De az is alternatíva, ha keresünk még magunk mellé néhány vállalkozó kedvű cimborát. Vagy… a sor végtelen, ezt a fantáziádra bízom.

 

4. Tipp: Spekulációról saját tapasztalat alapján

 

 

 

 

 

Mibe érdemes befektetni?

 

A tőkeáttétes kereskedési platformok nagyon jók, én is csináltam másfél évig. Nagy hozamot/profitot lehet rajta realizálni, de baromi magas kockázat mellett.
 
Itt is rendkívül hiteles példa vagyok ám, hiszen körülbelül 300 ezer forintot veszítettem el egy ilyen platformon. Nem azért, mert annyira bonyolult, hanem amikor az ember maga tőzsdézik, érzelmileg is bevonódik a folyamatba, és az sajnos nagyon káros a döntéshozatali képességeire.

Ha valaki érdeklődött már a téma iránt, akkor biztosan találkozott különböző tőzsde-pszichológiai könyvekkel. Nem véletlen, hiszen mentálisan hihetetlenül fegyelmezettnek kell lenned (TERV!).

 

5. Tipp: Járt utat a járatlanért el ne hagyd, kivéve, ha többlet jövedelmet jelent!

 

Mibe érdemes befektetni?
 

 

Általában az emberek 80%-a ha a pénzéről van szó, akkor marad a járt úton. A fenti tanács erre vonatkozik. Ha túlzottan kockázatkerülő vagy és nem mersz egy minimális, ésszerű kockázatot sem vállalni, akkor maradj a járt úton, de ne is panaszkodj! Ha összegyűjtötted a bátorságod, akkor azonban légy következetes.
 
A vállalkozást már kitárgyaltuk. Én úgy gondolom, ha vállalkozni akarsz, és minden álmod ez, akkor mindent meg fogsz tenni érte. Sikerülni fog és számodra ez lesz a legtutibb befektetés! Amit viszont a szerzője javasol ennek a bejegyzésnek, az egy jó tipp: ha van egy jó ötleted, de nincs pénzed, keress olyanokat, akik tudnak segíteni és építsétek fel közösen a vállalkozást.

 

6. Tipp: Mindig a legfontosabbról gondoskodj először!

 

 

 

 

 

Mibe érdemes befektetni?

 

A szerző felsorolta a két legfőbb értéket az életünkben. Az otthon melegét és a család, a gyermekeink szeretetét. Én még persze idehoznám a nyugdíjas éveket is, azért, mert egy életen át keményen dolgozol, és megérdemled, hogy jólétben élvezd ki a leghosszabb vakációdat.
Ezek tipikusan azok az értékek, melyet a biztosítók, Állambá és a pénzintézetek is felkaroltak. Mivel én főleg a biztosítási területen mozgok otthonosan, azt tudom mondani, hogy nálam olyan speciális szolgáltatások állnak a rendelkezésedre, amelyek az arany középutat jelentik, mert
  • a kockázatkezelést a megtakarításaidnál, befektetéseidnél képzett szakemberek végzik (BIZTONSÁG),
  • viszonylag könnyen, 8-10 munkanap alatt hozzá tudsz jutni a megtakarításaidhoz (HOZZÁFÉRHETŐSÉG),
  • és ha türelmes, konzervatív beállítottságú befektető vagy és hozzáértő tanácsadód van (még szép, hogy hozzáértő vagyok!), akkor a hozamok is jók (HOZAM).
Persze itt még lehetne beszélgetni a
  • Magyar Állampapírról (szerény véleményem szerint a hozamok elinflálódnak az 5. év végére, tehát legjobb esetben is a reál hozam 0% lesz…),
  • a TBSZ-ről (nincs még tapasztalatom vele, de pont ezért fogok csinálni egyet az elkövetkező években, hogy hitelesen kommunikálhassak neked róla),
  • a Babakötvényről (jó megoldás, örülni kell, hogy van, érdemes mindenképpen egy más megtakarítást is mellé pakolni…),
  • és a bankoknál nyitható értékpapírszámlákról (ilyenem van, kisebb-nagyobb összegeket már realizáltam rajta, érdemes játszadozni vele!).
Szóval a befektetések egy kimeríthetetlen téma, lesz még lehetőséged többet is olvasni róla ezen a blogon.
(Persze nem én vagyok az egyedüli a témában, számtalan jó oldal és blog van, amit érdemes elolvasni a témában, és ezzel kapcsolatban egy külön cikkel is fogok neked készülni, mely hamarosan elérhető lesz a számodra.)

 

7. Tipp: Deviza - pro és kontra

 

 

 

 

 

Mibe érdemes befektetni?

 

A hozzászóló helyesen gondolkozik és tényleg jól hangzik az a 300 eFt hozam röpke 3 hónap alatt.
 
De ez a múlt. Azt nem tudni, mit hoz a jövő. Én, ha már ekkora árfolyam-nyereségem volna, biztosan realizálnám, mert nemhogy a következő 1 évet, de a következő egy hónapot sem láthatjuk előre a jelenlegi helyzetben, és azt gondolom, hogy nagy árfolyam mozgások bármelyik irányba bekövetkezhetnek nemcsak a részvények piacán, hanem az EURHUF devizakereszt esetében is.
 
Félre ne érts, szerintem nagyon jó befektetés (lehet), azonban a devizakereszt árfolyamok a legváltozékonyabbak, emiatt pillanatról pillanatra topon kell lenni a történésekkel kapcsolatban. Az EURHUF árfolyam mozgásaira bazsírozók jól jártak az elmúlt években, ugyanis a kormányzatnak is célja volt a gyenge forint, de egy válság közepén gyorsan megváltozhat a helyzet (szerintem). 
 
Nem én vagyok ennek a témának a legképzetteb szakértője, és szerintem kevesen azok. Márpedig még ők sem mindig látják előre, hogy milyen árfolyam mozgások várhatók, ezért nem győzöm hangsúlyozni a kiemelten magas kockázatát.
 
 

1 Tipp: Nyiss benzinkutat! 

 

 

 

 

 

Mibe érdemes befektetni?

 

Az irodalom órán anno régen foglalkoztunk a keretes szerkezettel. Az első tipp is hatalmas sikert aratott nálam, de szerintem az igazi trollkodásnak ez már az emelt szintje. Bár ő sem mondott teljesen hülyeséget, figyelembe véve az elmúlt hetek kőolaj-árait… Lehet neki van igaza… Indíts benzinkutat!
 

Pár gondolat még...


A cikkben a rendelkezésre álló megoldásokat a teljesség igénye nélkül mutattam be. Bevallom töredelmesen, nemcsak az információk átadása, de a könnyed szórakoztatás is cél volt a bejegyzésemmel. Ezért nyilván sok hasznos információ kimaradt belőle, de azt hiszem ez a bejegyzés így kerek.

Természetesen az a célom, hogy olyan információkat kapj tőlem, ami hasznos a számodra.
 
 

Ha tetszett a cikk, akkor iratkozz fel a cikkfigyelőre, hogy ne maradj le a következő cikkeimről. Ígérem, nem fogsz csalódni...

És kérlek ne felejtsd el a Facebook chatbox-ban (kicsit lejjebb) elmondani a véleményedet azért, mert a visszajelzésekre és kérésekre reagálva tudok egyre színvonalasabb anyagokat készíteni Neked!

 

 

 
 

 

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : Üzemanyag, Biztosítás, befektetés, biztonságos befektetés, Vállalkozás, Unit linked életbiztosítás, Spekuláció, Részvény, Pénzügyi piaci befektetések, Nyugdíjmegtakarítások, Nyugdíj, Nemesfémek, Nem pénzügyi piaci befektetések, Műtárgy, Megtakarításos életbiztosítás, Megtakarítás gyerekeknek, Megtakarítás, Likviditás, Kőolaj, Kötvény, Kockázat, Ingatlan, Hozam, Gyerekek, Család, Ezüst, Deviza, Cég, Benzin, Befektetési jegyek, Befektetési háromszög, Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás, Bankbetét, Arany

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Ujlaki Gábor

Ujlaki Gábor vagyok. 2018 óta segítem a magán- és céges ügyfeleimet a kockázataik elleni védelem felépítésében és a vagyonuk gyarapításában pénzügyi és biztosítási termékek segítségével. Az elmúlt két év alatt sok siker és még több kudarc áll a hátam mögött, ami nem hogy megállítana, inkább a fejlődésre sarkall! A megoldás-orientált munkavégzésben hiszek, de ez önmagában nem elegendő! A legfontosabb, hogy egy lépéssel előtted járva, kedves Érdeklődő, már akkor rendelkezésedre bocsátsam a gondolkodáshoz és döntéshez szükséges információkat, amikor még nem is tudsz a szándékodról. Ezért hoztam létre Neked ezt az üzleti blogot, ami azoknak a stratégiáknak és ismereteknek a gyűjteménye, melyek segítenek neked eligazodni a pénzügyi és biztosítási termékek sűrűjében, segítségükkel megvéded vagyontárgyaidat és gondoskodsz magad és a családod anyagi jólétéről. Olyan tartalmakkal fogsz itt találkozni, melyek nemcsak hasznosak, de szórakoztatóak is... (Remélem nem csak én fogok mosolyogni a saját írásaimon, hanem te is....! :D) Ha eddig nem aludtál el olvasás közben, itt a lehetőség, fedezd fel a blogomat!

Kapcsolódó cikkeink:

 Hírlevél

 

Címkék

Friss Hírek

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.