Két történet, aminek a hatására teljesen máshogy fogsz nézni a biztosításokra és a megtakarításokra

Kategória: Biztosítás | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Két történet, aminek a hatására teljesen máshogy fogsz nézni a biztosításokra és a megtakarításokra

A mai posztban egy nagyon személyes történetet szeretnék megosztani Veled, aminek majdnem tragédia lett a vége, de megúsztam... És bármily hihetetlen, nagyon komoly szerepe volt abban, hogy a pénzügyi tanácsadói hivatásban kötöttem ki! 

Az a saját történet, ami megváltoztatta a gondolkodásomat!

Két történet, aminek a hatására teljesen máshogy fogsz nézni a biztosításokra és a megtakarításokra

Hirtelen rátapostam a gyöngyházfényű, fehér csíkokkal díszített, vérvörös bringám kontrafékére, éreztem, ahogy kacsázik a hátsó kerék, de már nem tehettem ellene semmit. Majdnem teletojtam a gatyámat, annyira megijedtem. Még egy másodperc és végem. Éreztem, ahogy elönt az adrenalin a másodperc törtrésze alatt és minden porcikám együtt küzd azért, hogy életben tartsanak...

Az idő természete is mintha teljesen megváltozott volna.

Egyrészt képtelenül gyorsan történt minden. Tudtam, hogy ez a helyzet már sehogy sem végződhet jól az én számomra. Itt végzem és még elbúcsúzni sem tudok a szeretteimtől.
 
Másrészt belül a fejemben lelassult az idő kerekeinek forgása. Abban az egy másodpercben megszámlálhatatlanul sok dolog történt velem, amit senki más nem láthatott. Lepergett előttem az életem sajnos rövidre sikerült filmecskéje. Bárcsak hosszabb lett volna...

De tisztán láttam magam előtt azt is, hogy milyen csodálatos dolgoknak fogok alig egy másodperc múlva búcsút inteni. Itthagyom a szerelmemet, a pocakjában növekvő gyermekünket, a szüleimet, testvéreimet, barátokat. Mindent és mindenkit, ami vagy aki valaha is kedves volt számomra. Láttam a jövőt, amit már nem élhetek meg...

Végem! Ez a kocsi úgy fog rajtam áthajtani, hogy a végén egy lapos emberi matrica leszek az aszfalton...

 

Az életet úgy kell megélni, mintha ez lenne az utolsó napunk a Földön!

Két történet, aminek a hatására teljesen máshogy fogsz nézni a biztosításokra és a megtakarításokra

Tudod, 1 órával azelőtt, amikor felkeltem és szürcsölgettem a forró kávét, csak arra tudtam gondolni, hogy milyen csodálatos a nyári reggel. Nem gondoltam volna, hogy aznap végem lesz...

Már hónapok óta ugyanazon az útvonalon közlekedtem a munkahelyemre és mivel nem ritkán napi 30-40 kilométert is beletettem a bringába a debreceni forgalomban lavírozva, joggal állíthatom, igazán rutinos voltam a váratlan közlekedési helyzetek kezelésében is.

Szóval aznap reggel is, mint máskor "rendesen", már megint késésben voltam. Baromi nagy dugó volt, de nem számított, mert biciklivel az egész sort végig előztem minden egyes reggel. De ez a reggel más volt!

A szemközti sávból egy hölgy a kis Corsa-val balra fordult. Sajnos nem láttam, mert egy kisteherautó takarta a kilátást.

Szerencsére karcolás nélkül megúsztam a kis kalandot, csak a bicikli lett totalkár. Az állati nagy szerencsém és a jó reflexeim megmentették az életem.
 

A dilemma, ami nem hagyott nyugodni

Két történet, aminek a hatására teljesen máshogy fogsz nézni a biztosításokra és a megtakarításokra

A totál káros bicikli és a sérült büszkeségemen túl (mindenki engem bámult, ami baromira kellemetlen és zavaró, mert utálom, ha bámulnak...) szembesültem egy hatalmas problémával. Ha én most ott végzem, a gyermekem és a párom ott maradtak volna mindenféle jövedelemforrás nélkül. Az oké, hogy most megúsztam, de máskor is ilyen szerencsés leszek? Ez a dilemma komolyan gondolkodóba ejtett...

Az az alig egy másodperc elég volt ahhoz, hogy lényegesen másképp kezdjek el gondolkodni arról, hogy mit csinálok a jövedelmemmel.

Úgy döntöttem tehát, hogy ideje végre elkezdeni felhalmozni a pénzt, elvégre nemsokára apa leszek. Mert ha még egy ilyen megtörténik, nem biztos, hogy ilyen szerencsés leszek... Legyen csak pénzünk akkor is, ha már én nem leszek...

 

Egy gondolat-kísérlet, ami sorsokat és családok életét változtatja meg

Két történet, aminek a hatására teljesen máshogy fogsz nézni a biztosításokra és a megtakarításokra

Már vagy másfél éve pénzügyi tanácsadóként dolgoztam, amikor találkoztam ezzel a kis gondolatkísérlettel és nagyon megtetszett... Sokszor eszembe jut ez a történet, mert az a bizonyos biciklis kaland is egy ilyen figyelmeztetés volt és gyakran elmesélem az ügyfeleimnek is. 

Általában nagyon mély és rendkívül magvas beszélgetéseket folytatunk le a kis történet után. Ezért amikor Te is a végére értél, nyugodtan oszd meg velünk, hogy milyen élmény volt és milyen gondolatok és kérdések fogalmazódtak meg Benned a gondolati kísérlet során.

És most képzeld el egy pillanatra, hogy te szerepelsz az esti hírekben! 

És míg a fél ország szörnyülködik a TV előtt ülve a te szerencsétlenségeden merengve, Szent Péterrel együtt álldogálsz egy felhő tetején és azon keseregsz, hogy mennyi befejezetlen feladatod maradt még. 

A felhők alja átlátszó és Te mindent látsz. Mindent, amit hátrahagytál. Látod a szomorú családodat. Látod az üres garázst, mert a kocsit lefoglalta a bank. Látod, ahogy az idei nyaralást lemondják, mert sanyarú évek előtt állnak és most minden fillérre szükség van. Látod, ahogy napról-napra küszködnek, mert már minden fillért be kell osztani. És végül láthatod, hogy a gyermekeidnek sem marad választása és hamarabb kell felnőniük, mint azt bármelyik gondoskodó, szerető szülő is szeretné...

És most képzeld el azt, hogy Szent Péter a válladra teszi a kezét és a következőt mondja neked:

"Ha gondolod, visszaküldelek és kapsz egy második esélyt, de figyelmeztetlek: amikor készen állunk a fogadásodra, nem fogunk tudni előre szólni. Feltehetően nem a legalkalmasabb pillanatban kell hátrahagynod az életedet, úgyhogy addig varrj el minden szálat és rendezd el a dolgaidat! Tudd meg, kivételesen szerencsés vagy, mert egyetlen egy ideérkezőnek sem adatott meg ez a második esély, csakis Neked."

 

5 kérdés, amiket semmiképpen se söpörj a szőnyeg alá!

Két történet, aminek a hatására teljesen máshogy fogsz nézni a biztosításokra és a megtakarításokra

  • Neked mi lenne az első dolgod, amit megváltoztatnál, amikor visszaérkezel a családodhoz?

  • Miért nem gondoskodtál még erről?

  • Miért nem varrtad már el ezeket a szálakat?

  • Vajon tényleg túl nehéz és költséges lenne erre az esetre felkészülni, vagy csak üres kifogásokat puffogtatsz?

  • Ha kiderülne, hogy semmi sem igaz abból, amit eddig hittél, mikor fogsz végre gondoskodni ezekről a befejezetlen feladatokról?

 

Milyen érzéseket váltott ki benned ez a történet és a kérdések?

Két történet, aminek a hatására teljesen máshogy fogsz nézni a biztosításokra és a megtakarításokra

Milyen gondolatok születtek a történet és a kérdések kapcsán. A blog poszt alatti Facebook dobozban pedig oszd meg velünk, milyen érzések és gondolatok kavarognak a fejedben. Ha meglátásod van, szívesen veszem, hiszen a cél az igényes tartalmak publikálása. 

Kérdésed van? Nagyszerű! Azt is bátran írd le a Facebook hozzászólásodban, hátha másban is felmerült a kérdés, csak még nem tette fel. Szívesen válaszolok, és ha olyan téma, ami kifejtésre szorul, szívesen rittyentek egy cikket a kedvedért, ami plusz infókat ad.

Szeretnél személyesen több infót kapni ezekről a megoldásokról? Az alábbi űrlapon adj meg pár adatot és 48 órán belül felveszem Veled a kapcsolatot!

Levélküldés

Az Ön neve:
Az e-mail címe:
Telefonszám: (nem kötelező)
Üzenet:

 

 

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : Család, életbiztosítás, Megtakarításos életbiztosítás, Megtakarítás gyerekeknek, Megtakarítás, Kockázati életbiztosítás, Kockázat, baleset-biztosítás, Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás, Gyerekek, biztosítás, Unit linked életbiztosítás

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Ujlaki Gábor

Ujlaki Gábor vagyok. 2018 óta segítem a magán- és céges ügyfeleimet a kockázataik elleni védelem felépítésében és a vagyonuk gyarapításában pénzügyi és biztosítási termékek segítségével. Az elmúlt két év alatt sok siker és még több kudarc áll a hátam mögött, ami nem hogy megállítana, inkább a fejlődésre sarkall! A megoldás-orientált munkavégzésben hiszek, de ez önmagában nem elegendő! A legfontosabb, hogy egy lépéssel előtted járva, kedves Érdeklődő, már akkor rendelkezésedre bocsátsam a gondolkodáshoz és döntéshez szükséges információkat, amikor még nem is tudsz a szándékodról. Ezért hoztam létre Neked ezt az üzleti blogot, ami azoknak a stratégiáknak és ismereteknek a gyűjteménye, melyek segítenek neked eligazodni a pénzügyi és biztosítási termékek sűrűjében, segítségükkel megvéded vagyontárgyaidat és gondoskodsz magad és a családod anyagi jólétéről. Olyan tartalmakkal fogsz itt találkozni, melyek nemcsak hasznosak, de szórakoztatóak is... (Remélem nem csak én fogok mosolyogni a saját írásaimon, hanem te is....! :D) Ha eddig nem aludtál el olvasás közben, itt a lehetőség, fedezd fel a blogomat!

Kapcsolódó cikkeink:

 Hírlevél

 

Címkék

Friss Hírek

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.