A kudarc nem kezdete, hanem a vége egy időszaknak!

Kategória: Rólam | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

 

Minden egy kósza gondolattal kezdődött.

Már több mint fél éve lediplomáztam a kertész alapszakon, amikor a párommal, Dorottyával várakozással és izgalommal telve készültünk az első gyermekünk, Lehel születésére.

Én rövid idő alatt a második helyen kezdtem el dolgozni kertészmérnökként, és bár jobb volt a fizu, mint az előző helyen, de heti 5-6 napot is távol voltam a családomtól. Nem igazán éreztem a késztetést, hogy munkát váltsak, mert szerettem a csapattal együtt dolgozni a budapesti Millenáris Park beruházásán.

Attól viszont rettentően tartottam, hogy nem leszek ott a gyermekem születésénél, vagy amikor megtanul járni, beszélni. Mivel szinte egész héten távol voltam Dorottyától és a picitől, aki még csak a pocakban volt, ez az érzés a napok előrehaladtával egyre jobban hatalmába kerített.

Ez persze nem egyik napról a másikra fészkelte be magát a fejembe, hanem szép csendben, ahogy a víz utat tör magának homokszemenként a gáton keresztül.

Az a helyzet, hogy becsapva éreztem magam, ugyanis nem erre számítottam. Azt gondoltam, hogy végre lediplomáztam, magam mögött hagyom a tanulás éveit és nem lesznek filléres gondjaim, mint ’egyemista koromban.

A kudarc nem kezdete, hanem a vége egy időszaknak!

Hát nem így lett!

Olyan munkám volt, amit szerettem csinálni, de cserébe folyamatosan messze voltam a szeretteimtől. És ez a csalódottság egyre növekedett. Nem volt ez harsány, csak úgy lassan emésztett belülről. Azon kezdtem el gondolkozni, ha ez így megy tovább, akkor a gyermekemet nem látom majd felnőni, mert sosem leszek ott, amikor szüksége lenne rám.

Elkezdtem hát egy november végi komor estén a szállásomon bóklászni a neten a szerény vacsora elfogyasztása után, hátha találok valami érdekeset, ahova dobbanthatnék. Sajnos nem találtam olyan állást, ami tetszett volna.

De rábukkantam egy érdekes tesztre, ami arra a fel nem tett kérdésemre adta meg a választ, hogy vajon milyen vezető válnék belőlem. Úgyis késő volt már, a sörtől kellemesen el is álmosodtam, úgy döntöttem, hogy megcsinálom ezt az idétlen tesztet, úgyis azt fogja kihozni eredményként, hogy milyen zseniális vezető lenne belőlem…

Így is lett és eltettem magam másnapra.

 

Sörözés előtt állásajánlat

 

Két nap múlva késő délután éppen két barátommal, Norbival és Balázzsal találkoztam. Ők is kertészek és az élet őket is a budapesti forgatagba sodorta. Éppen a 4-6-os villamos vonalán utaztam, ahol körülöttem mindenki a saját dolgával volt elfoglalva, így szórakozva és elcsigázottan vártam, mikor találkozhatok már azzal a két marhával és ihatunk meg egy jó pofa sört. Miközben a többi utast figyeltem és saját gondolataimba merültem, felhívott egy ismeretlen hölgy Debrecenből. Látta a vezetői tesztemet és nagyon szeretné, ha beugranék hozzá egy interjúra – mondta ő.

Kicsit bizonytalan voltam ebben az egészben, olyan szürreálisnak tűnt az egész, mert a teszt semmilyen információt nem tartalmazott arra vonatkozóan, hogy melyik cég hirdette meg. Tartottam tőle, hogy ez valami félreértés vagy átverés. Én, valami vezetőnek?! Ne vicceljetek már velem! Elkezdtünk hát beszélgetni, és 10 perc beszélgetés után már több információval rendelkeztem. Megegyeztünk, hogy jövő héten találkozunk.

Az interjú remekül sikerült, de bennem rengeteg kétely volt. Ildikó, a hölgy aki felhívott, azt mondta semmi gond, megkapok minden képzést, amire szükségem lehet, megvan bennem a lehetőség, hogy jó szakember legyen belőlem.

Kértem pár nap gondolkodási időt, és mindenkinek a véleményét megkérdeztem erről az új állásról. Kaptam hideget és meleget, kaptam lelkes biztatást és aggodalmas, hosszúra nyúlt lelkizést is.

Én úgy döntöttem, egye fene, egyszer élünk!

 

Az a bizonyos 835 nap

 

2019 január 15-én utaztam fel a Generali akadémiájára, ahol elkezdtem azt a HIVATÁST, ami, mondjuk így, a személyiségem részévé vált azóta. Ez a cikk írásának a pillanatában pontosan 835 napja történt.

Még mielőtt félreértenéd, nem egy habzó szájú szakbarbár lett belőlem, aki boldog-boldogtalannak hirdeti az igét, hogy ilyen-vagy olyan biztosítást kössél…!

Valójában hihetetlenül választékos módon meg tudom fogalmazni, hogy mivel is foglalkozok, de ha a saját személyemre vetítve akarom átadni a mindennapjaim vezérlőelvét, akkor az a következő lenne:

„A hivatásom, hogy minden nap egy kicsivel több és jobb legyek, mint az azt megelőző napon.”

Tudom, hogy ez nagyon gáznak hangzik, hiszen mindenkitől ilyen lózungokat szoktál hallani, nem? Nekem viszont ez a mindennapjaim része, aminek bizonyítéka ez a blog is. Ugyanis ez az első cikkem a blogomon, ahol a szakmai és segítő anyagok mellett magamból is szeretnék egy kicsit átadni Neked, kedves Olvasóm!

 

Kudarcok és az én válaszom

 

A kudarc nem kezdete, hanem a vége egy időszaknak!

Az első pár siker után nagyon hamar jöttek a kudarcok, és ez nagyon felőrölt. Ekkor már tudtam, nem várhatok el sokat az előttem álló időszaktól, csak munkát, verejtéket és rengeteg kudarcot. Sok-sok belső küzdelemmel és feszültséggel teli hónap várt rám. Tudtam, csak így lehetek kiváló.

Megszámlálhatatlanul sokszor akartam abbahagyni az első 2 évben a vállalkozásomat és valahova elmenni alkalmazottnak, ahol majd a főnök gondolkodik meg aggódik helyettem.

Jól tettem, hogy nem tettem.

Soha nem gyötrődtem ennyit, nem dolgoztam ennyit, hogy jobb, több legyek. Az első pár hét után én mégis tele voltam derűvel és pozitív gondolatokkal. Még nem láttam a fényt az alagút végén, de napról-napra éreztem, egyre jobb vagyok. Ez pedig hihetetlenül felszabadító érzés volt, és onnantól nem frusztráltak a kudarcaim, csak a pozitív jövőkép volt előttem.

José Murinhó fociedző szerint

„…a kudarc nem a kezdete, hanem a vége egy időszaknak…”.

 

Nagyon igaznak gondolom a saját életemre és hivatásromra is. Az értékesítésben ez fokozottan igaz, mert extra dózisban kapod a kudarcélményeket.

A kudarcaim és a csökönyös büszkeségem az elmúlt években mindig arra sarkalltak, hogy ne adjam fel, hogy legyek több, fedezzek fel új dolgokat, sajátítsak el új képességeket. Ez egy nagyon rögös út és a kezdetek kezdetén szinte minden lépésnél seggre esel, de van fény az alagút végén! Ezt úgy nevezik, hogy tanulás.

 

A fejlesztéssel nem állok le!

Az elmúlt több, mint két év arra tanított meg, hogy az iskolák elvégzése után kezdődik csak az igazi felfedezése a világnak. A bőven több mint 100 könyvnek (már nem számolom!) köszönhetően rengeteget tanultam az etikus értékesítésről, a marketing, a retorika, testbeszéd, pszichológia tudományáról és a legfontosabbról, önmagamról.

Aki mindig átsegített a nehéz időszakokon és egyúttal a példaképem is, a 2 éves kisfiam, Lehel, aki maga is most kezdi felfedezni a világot. Igaz, hogy csetlik-botlik, de nem adja fel, feláll, és újra megpróbálja. Minden nappal kicsit ügyesebb és önállóbb lesz.

A kisfiam inspirált arra, hogy elinduljak ezen a pályán. És ahogyan rendületlen lelkesedéssel győzi le a saját korlátait minden nap, az volt, ami megtartott a pályán és késztet arra most is, hogy minden nappal több legyek.

A kudarc nem kezdete, hanem a vége egy időszaknak!

Ennek a törekvésnek az egyik eredménye ez a blog, amelyre mostantól heti egyszer mindenképpen érdemes visszalátogatnod. Baromi sok hasznos és izgalmas cikkel készülök Neked, ami megkönnyíti az életedet.

Könnyítsd meg a dolgod, és iratkozz fel a hírlevelemre vagy a cikkfigyelőre és kövess be a közösségi oldalaimon is!

Ha pedig tetszett bármelyik cikk, kérlek mondd el a véleményed és mutasd meg a barátaidnak is!

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : biztosítás, család, karrier, kudarc, siker

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Ujlaki Gábor

Ujlaki Gábor vagyok. 2018 óta segítem a magán- és céges ügyfeleimet a kockázataik elleni védelem felépítésében és a vagyonuk gyarapításában pénzügyi és biztosítási termékek segítségével. Az elmúlt két év alatt sok siker és még több kudarc áll a hátam mögött, ami nem hogy megállítana, inkább a fejlődésre sarkall! A megoldás-orientált munkavégzésben hiszek, de ez önmagában nem elegendő! A legfontosabb, hogy egy lépéssel előtted járva, kedves Érdeklődő, már akkor rendelkezésedre bocsátsam a gondolkodáshoz és döntéshez szükséges információkat, amikor még nem is tudsz a szándékodról. Ezért hoztam létre Neked ezt az üzleti blogot, ami azoknak a stratégiáknak és ismereteknek a gyűjteménye, melyek segítenek neked eligazodni a pénzügyi és biztosítási termékek sűrűjében, segítségükkel megvéded vagyontárgyaidat és gondoskodsz magad és a családod anyagi jólétéről. Olyan tartalmakkal fogsz itt találkozni, melyek nemcsak hasznosak, de szórakoztatóak is... (Remélem nem csak én fogok mosolyogni a saját írásaimon, hanem te is....! :D) Ha eddig nem aludtál el olvasás közben, itt a lehetőség, fedezd fel a blogomat!

Kapcsolódó cikkeink:

 Hírlevél

 

Címkék

Friss Hírek

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.